01. januára 2020

Začnite rok 2020 neskorými raňajkami! Jablkovo-škoricové lievance sú to pravé

Pripravte si chutný recept, ktorý si zamilujete. Sladké a voňavé lievance vás príjemne zahrejú a spríjemnia vám štart do nového roka.

Vynikajúce a jednoduché lievance si zamilujete! Autor: pinterest.com/https://lifeloveandgoodfood.com/

Jablkovo- škoricové lievance

Potrebujete: 3 vajcia, 3 jablká, 80 g hladkej múky, 80 g celozrnnej múky, 250 ml mlieka, pol balíčka prášku do pečiva, 1 lyžicu práškového cukru, 2 lyžičky škorice, olej

Na jabĺčka v karameli:  2 jablká, 100 g cukru, 150g vody

Jablká na lievance ošúpte a nastrúhajte. Vyšľahajte cukor a žĺtky.

Pridajte mlieko, múku a kypriaci prášok. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh, ktorý opatrne a zľahka vmiešajte do cesta. Pridajte jablká a škoricu. Na panvici rozpáľte olej a lievance pečte dozlata.

Pripravte si aj jablká v karameli. Očistené jablká pokrájajte na menšie kúsky. Cukor zalejte vodou, miešajte a varte. Keď sirup začne hustnúť a cukor sa rozpustí, pridajte jablká a ešte chvíľu varte. Podávajte s lievancami a ešte môžete poprášiť troškou mletej škorice.

Vyskúšajte tiež: 

V tomto článku sa zaoberáme škorica ...viac
Autor: Lešková Patrícia
FocusMedia
VIDEO Záhradkár
  • Aktuálne číslo

Záhradkár

Užitočné veci do vašej záhrady

 

 

 
 

 Vaša záhrada

Záhradné inšpirácie od našich čitateľov
 najkrajšie cibuľoviny

zuzana danázsová

13 hlasov
 dedkov bicykel

Zuzana Fačková

14 hlasov

Ildikó Nagyová

9 hlasov

Ildikó Nagyová

5 hlasov
 
 

žena.sk

Prečo si nezvoliť pôrod

Prečo si nezvoliť pôrod "na suchu"? Aké sú skúsenosti mamičiek?

Zistite, či ste alergická na vajíčka: Sledujte tieto príznaky!

Zistite, či ste alergická na vajíčka: Sledujte tieto príznaky!

Na internet či k lekárovi: Oplatí sa liečiť online spôsobom?

Na internet či k lekárovi: Oplatí sa liečiť online spôsobom?

Prečo možeme zjesť z tuniaka iba 147 gramov za týždeň? A čo ostatné ryby?

Prečo možeme zjesť z tuniaka iba 147 gramov za týždeň? A čo ostatné ryby?

Začnite rok 2020 neskorými raňajkami! Jablkovo-škoricové lievance sú to pravé
Lešková Patrícia