06. júla 2018

Zaváracia sezóna naplno! Na čo treba pamätať pri zaváraní zeleniny?

Prázdniny sa už začali a záhrady sú plné chutnej zeleninovej úrody. Uschovajte si chuť leta na neskôr a pripravte si chutné domáce zaváraniny. Máme pre vás 6 základných tipov, na ktoré je dobré pamätať.

Autor: profimedia.sk

Tipy na zaváranie 

1 Spracúvajte vždy len zdravé a zrelé plody. Ak je nejaký plod napadnutý plesňou, tak určite nestačí, že chorú časť vyrežete. Pleseň je už v celom plode a ten nie je vhodný na ďalšie spracovanie či konzumáciu.

2 Dbajte na maximálnu hygienu. Majte vždy dôkladne očistenú zeleninu aj pomôcky, s ktorými pracujete.

3 Viečka a poháre (aj nové) je najvhodnejšie pred použitím prevariť a osušiť.

4 Zeleninu sa snažte naukladať do pohárov čo najviac. Nasilu ju tam však netlačte.

5 Dbajte na to, aby ste dodržali dĺžku sterilizácie. Ak budete sterilizovať dlhšie, plody môžu zmäknúť. Ak, naopak, kratšie, nemusia byť dostatočne sterilizované a vaša snaha vyjde nazmar, pretože budú znehodnotené.

6. Poháre nezabudnite označiť dátumom.

Čítajte tiež: 

12 TIPOV na mrazenie drobného ovocia 
Zdravá baklažánová nátierka, ktorá zachutí 

V tomto článku sa zaoberáme zaváranie ...viac
Autor: Patrícia Poklembová
VIDEO Záhradkár

Užitočné veci do vašej záhrady

 

 

 
 

 Vaša záhrada

Záhradné inšpirácie od našich čitateľov
 najkrajšie cibuľoviny

zuzana danázsová

2 hlasy
 dedkov bicykel

Zuzana Fačková

3 hlasy

Ildikó Nagyová

1 hlas

Ildikó Nagyová

1 hlas
 
 

žena.sk

Čo všetko dokážu rajčiny? 7 dôvodov, prečo ich treba jesť viac

Čo všetko dokážu rajčiny? 7 dôvodov, prečo ich treba jesť viac

Keď sa objaví vlčí hlad, čo ste pri stravovaní spackali?

Keď sa objaví vlčí hlad, čo ste pri stravovaní spackali?

Splenomegália: Čo spôsobí, že vám narastie iba časť brucha?

Splenomegália: Čo spôsobí, že vám narastie iba časť brucha?

Jedzte ich do roztrhania: Pomáhajú pri najčastejšom intímnom probléme!

Jedzte ich do roztrhania: Pomáhajú pri najčastejšom intímnom probléme!

Zaváracia sezóna naplno! Na čo treba pamätať pri zaváraní zeleniny?
Patrícia Poklembová