06. júla 2018

Zaváracia sezóna naplno! Na čo treba pamätať pri zaváraní zeleniny?

Prázdniny sa už začali a záhrady sú plné chutnej zeleninovej úrody. Uschovajte si chuť leta na neskôr a pripravte si chutné domáce zaváraniny. Máme pre vás 6 základných tipov, na ktoré je dobré pamätať.

Autor: profimedia.sk

Tipy na zaváranie 

1 Spracúvajte vždy len zdravé a zrelé plody. Ak je nejaký plod napadnutý plesňou, tak určite nestačí, že chorú časť vyrežete. Pleseň je už v celom plode a ten nie je vhodný na ďalšie spracovanie či konzumáciu.

2 Dbajte na maximálnu hygienu. Majte vždy dôkladne očistenú zeleninu aj pomôcky, s ktorými pracujete.

3 Viečka a poháre (aj nové) je najvhodnejšie pred použitím prevariť a osušiť.

4 Zeleninu sa snažte naukladať do pohárov čo najviac. Nasilu ju tam však netlačte.

5 Dbajte na to, aby ste dodržali dĺžku sterilizácie. Ak budete sterilizovať dlhšie, plody môžu zmäknúť. Ak, naopak, kratšie, nemusia byť dostatočne sterilizované a vaša snaha vyjde nazmar, pretože budú znehodnotené.

6. Poháre nezabudnite označiť dátumom.

Čítajte tiež: 

12 TIPOV na mrazenie drobného ovocia 
Zdravá baklažánová nátierka, ktorá zachutí 

V tomto článku sa zaoberáme zaváranie ...viac
Autor: Patrícia Poklembová
VIDEO Záhradkár

Užitočné veci do vašej záhrady

 

 

 
 

 Vaša záhrada

Záhradné inšpirácie od našich čitateľov
 najkrajšie cibuľoviny

zuzana danázsová

5 hlasov
 dedkov bicykel

Zuzana Fačková

9 hlasov

Ildikó Nagyová

3 hlasy

Ildikó Nagyová

2 hlasy
 
 

žena.sk

Prečo si nezvoliť pôrod

Prečo si nezvoliť pôrod "na suchu"? Aké sú skúsenosti mamičiek?

Zistite, či ste alergická na vajíčka: Sledujte tieto príznaky!

Zistite, či ste alergická na vajíčka: Sledujte tieto príznaky!

Na internet či k lekárovi: Oplatí sa liečiť online spôsobom?

Na internet či k lekárovi: Oplatí sa liečiť online spôsobom?

Prečo možeme zjesť z tuniaka iba 147 gramov za týždeň? A čo ostatné ryby?

Prečo možeme zjesť z tuniaka iba 147 gramov za týždeň? A čo ostatné ryby?

Zaváracia sezóna naplno! Na čo treba pamätať pri zaváraní zeleniny?
Patrícia Poklembová