04. septembra 2019

Zo záhonu rovno na tanier! Vyskúšajte 3x super recept, v ktorom hrá kaleráb prím

Vo vývare a v zeleninových polievkach je klasikou, niektorí si ho radi vychutnajú čerstvý, no tu sa jeho využitie veľakrát končí. Je to však veľká škoda! Naučte sa kaleráb využívať oveľa viac. Skúste recepty, v ktorých hrá prím.

Autor: shutterstock.com

Placky, ktoré prekvapia

Potrebujete: 2 väčšie kaleráby • 3 vajcia • 3 lyžice pšeničných otrúb • špaldovú múku podľa potreby • lyžičku oleja • 2 strúčiky cesnaku • soľ • mleté čierne korenie • petržlenovú vňať

Kaleráb ošúpte a nastrúhajte. Pridajte ostatné ingrediencie. Múku primiešajte podľa potreby, aby zmes spolu držala. Dochuťte soľou a korením a pridajte trošku nasekanej petržlenovej vňate. Potom vytvarujte placky a dajte na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečte v rúre na 200 °C asi 20 minút. Podávajte s bielym jogurtom alebo jogurtovo-cesnakovým dresingom.

Predchádzajúca strana 1 / 3 Nasledujúca strana
FocusMedia
VIDEO Záhradkár
  • Aktuálne číslo

Záhradkár

Užitočné veci do vašej záhrady

 

 

 
 

 Vaša záhrada

Záhradné inšpirácie od našich čitateľov
 najkrajšie cibuľoviny

zuzana danázsová

10 hlasov
 dedkov bicykel

Zuzana Fačková

14 hlasov

Ildikó Nagyová

7 hlasov

Ildikó Nagyová

4 hlasy
 
 

žena.sk

Prečo si nezvoliť pôrod

Prečo si nezvoliť pôrod "na suchu"? Aké sú skúsenosti mamičiek?

Zistite, či ste alergická na vajíčka: Sledujte tieto príznaky!

Zistite, či ste alergická na vajíčka: Sledujte tieto príznaky!

Na internet či k lekárovi: Oplatí sa liečiť online spôsobom?

Na internet či k lekárovi: Oplatí sa liečiť online spôsobom?

Prečo možeme zjesť z tuniaka iba 147 gramov za týždeň? A čo ostatné ryby?

Prečo možeme zjesť z tuniaka iba 147 gramov za týždeň? A čo ostatné ryby?

empty
Zo záhonu rovno na tanier! Vyskúšajte 3x super recept, v ktorom hrá kaleráb prím
Patrícia Poklembová