predplatne
 

Čučoriedková závislosť: Tiež ich milujete? Budete aj tieto RECEPTY

23.07.2016

Čučoriedky sa radia medzi najvýživnejšie antioxidanty. Toto drobné ovocie je zásobárňou vitamínu C, tlmí bolesť, chráni telo pred infekciami, zlepšuje zrak, zbavuje telo toxínov a ideálne je aj pri chudnutí. S čímkoľvek ich pripravíte, chutia báječne.

Určite vám nebudú stačiť iba v jednom recepte. Doprajte si nápoj, ľahký koláčik i čučoriedkovú zmrzlinu!

Určite vám nebudú stačiť iba v jednom recepte. Doprajte si nápoj, ľahký koláčik i čučoriedkovú zmrzlinu!Autor: Zdravie/ anza

Čučoriedkovo – černicová šťava

Potrebujeme:
1700 g čučoriedok, 800 g černíc, 140 ml vody, 15 g kyseliny citrónovej, ½ balíčka konzervačného prášku na zaváranie, hnedý cukor.

Postup
Umyte čučoriedky a černice popučíme, prilejeme vodu, kyselinu citrónovú a necháme 24 hodín odstáť. Po odležaní scedíme a získanú šťavu odoberieme. Prisypeme konzervačný prášok a toľko cukru, koľko je šťavy. Na miernom ohni za občasného miešania necháme cukor v stave rozpustiť. Šťavu dávame do čistých, vyhriatych fliaš, ktoré uzatvoríme a dáme sterilizovať.

Čučoriedková zmrzlina

Potrebujeme:
150 g cukru, 100 g smotany na šľahanie, 150 g plnotučného mlieka, 200 g čučoriedkového pretlaku, 1 vajce Vajce rozšľaháme s cukrom, pridáme pretlak, mlieko a smotanu.

Postup
Dobre premiešame, zmes nalejeme do zmrzlinovača, postupujeme podľa návodu a zmrazíme.

Tvarohový nárez s bobuľovým ovocím

Potrebujeme:
750 g mäkkého tvarohu, 2 čl limetkovej šťavy , 3 lyžice rozpusteného medu, 600 g miešaného bobuľového ovocia, 8 plátkov želatíny, trochu mlieka.

Postup
Mäkký tvaroh ochutíme limetkovou šťavou a medom. Napučanú želatínu rozpustíme v troche mlieka. 400 g ovocia opláchneme a dobre osušíme. Rozpustenú želatínu vmiešame do tvarohu a zamiešame. Podlhovastú formu s dĺžkou 26 cm vystelieme potravinárskou fóliou. Na dno formy dáme časť tvarohovej plnky, uložíme trochu ovocia, ktoré potrieme tvarohovou plnkou. Postup opakujeme asi 2 x , povrch ukončíme tvarohovou plnkou. Odložíme do chladu na 6-8 hodín stuhnúť. Potom vyklopíme, fóliu odstránime, pokrájame na hrubšie plátky, ktoré dozdobíme zvyšným ovocím.

Ďalšie FOTOrecepty z kuchyne Zdravia:

Autor: Zdravie/ Veronika Daničová
FocusMedia

Video

Ďalšie články z tejto sekcie

Reportáž z kolísky meditácie: Magdaléna sa učila od majstrov

Reportáž z kolísky meditácie: Magdaléna sa učila od majstrov

17.09.2017
Ľudia meditujú, aby našli vnútorný pokoj, zbavili sa depresií či zlepšili sa v učení. Alebo len tak zo zvedavosti – ako ja. Čítať viac
 
Zdravá jesenná dovolenka i pre starších

Zdravá jesenná dovolenka i pre starších

22.08.2017
Vybrať sa v septembri na dovolenku má aj svoje zdravotné benefity. Nevystavujete telo až takým extrémnym teplotám a vaša pokožka... Čítať viac
 
RECEPT pre milovníkov zdravých sladkostí: Ovocné cookies z ovsených vločiek

RECEPT pre milovníkov zdravých sladkostí: Ovocné cookies z ovsených vločiek

06.04.2017
Nabite sa energiou a endorfínmi hneď po prebudení. Kto by sa netešil na sladké voňavé cookies. Či už ako motivácia, prečo vyliezť z postele... Čítať viac
 
Tip na večeru: Dnes si pripravte zapečenú dobrotu. Zdravšie to už ani nejde

Tip na večeru: Dnes si pripravte zapečenú dobrotu. Zdravšie to už ani nejde

04.04.2017
Premýšľate nad ľahkým jedlom? Máme pre vás recept, ktorý je pre dnešný deň ako stvorený. Ospevuje mrkvu, vitamínovú superhrdinku.... Čítať viac
 
FOTO: Črty tváre prezrádzajú veľa. Neistotu či tvrdohlavosť tak ľahko neskryjete

FOTO: Črty tváre prezrádzajú veľa. Neistotu či tvrdohlavosť tak ľahko neskryjete

04.04.2017
Podľa čínskeho učenia ľudia prirodzene reagujú na tváre druhých bez toho, aby si to uvedomovali. Aj tvar obočia či vystúpenie brady... Čítať viac
 
 

wanda.sk

Čučoriedková závislosť: Tiež ich milujete? Budete aj tieto RECEPTY
Zdravie/ Veronika Daničová