predplatne
 

Svieže RECEPTY z tvarohu: Ovocné FITkoláčiky s vôňou leta

21.05.2016

Tvaroh je zdrojom kvalitných bielkovín a v jedálničku by vám nemal chýbať ani v prípade, že si držíte líniu. Nemajte obavy, že priberiete! Recepty z kuchyne ZDRAVIA sú plné výživných ingrediencií, a tak si môžete pokojne dovoliť aj takéto maškrty.

Spojenie čerstvého ovocia s tvarohom robí zo zákuskov zdravú dobrotu, ktorej nemusíte odolávať. Práve naopak!

Spojenie čerstvého ovocia s tvarohom robí zo zákuskov zdravú dobrotu, ktorej nemusíte odolávať. Práve naopak!Autor: ZDRAVIE/ anza

Broskyňové kocky s karamelovým tvarohom

Potrebujeme:
Cesto: 150 g škoricových keksov s ryžovým sirupom, 110 g bio masla. Plnka: 1 000 g jemného tvarohu, 200 g trstinového cukru, lyžica medu, 2 balenia želatínového stužovača, 4 až 5 väčších broskýň.

Postup
Škoricové keksy najemno pomelieme a zmiešame s maslom. Keramickú formu vymastíme a cesto do formy utlačíme. Odložíme do chladu na 30 minút. Umyté broskyne rozkrojíme napoly, kôstky vyberieme a plody dáme ich do hrnca. Pridáme lyžicu medu a povaríme asi 3 až 4 minúty. Potom ich vyberieme, šupku odstránime a po vychladnutí rozkrájame na štvrtiny. Trstinový cukor dáme do panvice a upálime na slabom plameni na karamel. Prilejeme trochu vody a karamel rozpustíme. Tvaroh dáme do misy, pridáme vychladnutý karamel, dobre premiešame a vmiešame podľa návodu pripravený želatínový stužovač. Na stuhnutý korpus natrieme polovičnú časť plnky, uložíme broskyne a natrieme zvyšnú časť plnky. Odložíme do chladu na šesť hodín stuhnúť a potom pokrájame na kúsky.

Limetková torta

Potrebujeme:
Cesto: 100 g ľanovej múky, 100 g tuku Alsan-S,2 lyžice hnedého cukru, 4 PL limetkovej šťavy, 2 lyžice kakaa
Plnka: 250 g jemného tvarohu, 4 vajcia, 4-5 lyžíc medu, 3 lyžice kukuričného škrobu, 2-3 limetky

Postup
Ľanovú múku zmiešame s tukom, cukrom , limetkovou šťavou a kakaom. Okrúhlu tortovú formu s priemerom 21 cm vymastíme a vysypeme múkou. Z cesta odoberáme kúsky cesta, ktoré rukou roztlačíme na placky a postupne vyplníme dno i boky formy. Cesto vo forme uhladíme, vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 180°C dáme na asi 10 minút predpiecť. Vyberieme a necháme vychladnúť. Šťavu z limetiek vytlačíme, kôru nastrúhame. Žĺtka s medom a s limetkovou šťavou vo vodnom kúpeli vyšľaháme . Odstavíme z kúpeľa, misu s masou šľaháme až do vychladnutia. Potom vmiešame do tuha vyšľahaný sneh z bielkov, tvaroh vymiešaný s kukuričným škrobom a spolu zľahka premiešame. Plnku rozotrieme na predpečený korpus, povrch uhladíme, vložíme späť do rúry a upečieme. Upečenú tortu necháme vychladnúť v polootvorenej rúre. Pokrájame a povrch dozdobíme pokrájanými limetkami.

Bezlepkové kolieska

Potrebujeme:
Cesto: 4 vajcia, 3 lyžice medu, 4 lyžice bezlepkovej múky, 2 čl sódy bicarbóny Plnka : 450 g nízkotučného tvarohu, stévia podľa chuti, 10 g želatíny, 4-6 jahôd pokrájaných na plátky Na ozdobu: 300 g jahôd na ozdobu, stéviový cukor na posypanie, lístky mäty

Postup
Žĺtka vymiešame s medom, pridáme múku so sódou bicarbónou a nakoniec vmiešame do tuha vyšľahaný sneh z bielkov. Spolu zmiešame a cesto dáme na menší plech vyložený papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre upečieme. Po upečení necháme vychladnúť. Potom z cesta vykrojíme kolieska s priemerom asi 6-7 cm. Nízkotučný tvaroh podľa chuti ochutíme stéviou a pridáme podľa návodu pripravenú želatínu. Na dno vysokých okrúhlych formičiek dáme jedno vykrojené koliesko a po bokoch formičky uložíme plátky nakrájaných jahôd. Na koliesko natrieme plnku a prikryjeme druhým vykrojeným kolieskom cesta. Odložíme do chladu na 6 hodín. Potom opatrne formičku odstránime, povrch ozdobíme jahodami , lístkami mäty a posypeme stéviovým cukrom.

Vychutnajte si ich skvelú chuť a napíšte nám, ako sa vám podarili!
Budeme sa tešiť :)

Ďalšie FOTOrecepty plné ZDRAVIA:

Autor: ZDRAVIE/ Veronika DANIČOVÁ
Fotogaléria
FocusMedia

Video

Ďalšie články z tejto sekcie

Reportáž z kolísky meditácie: Magdaléna sa učila od majstrov

Reportáž z kolísky meditácie: Magdaléna sa učila od majstrov

17.09.2017
Ľudia meditujú, aby našli vnútorný pokoj, zbavili sa depresií či zlepšili sa v učení. Alebo len tak zo zvedavosti – ako ja. Čítať viac
 
Zdravá jesenná dovolenka i pre starších

Zdravá jesenná dovolenka i pre starších

22.08.2017
Vybrať sa v septembri na dovolenku má aj svoje zdravotné benefity. Nevystavujete telo až takým extrémnym teplotám a vaša pokožka... Čítať viac
 
RECEPT pre milovníkov zdravých sladkostí: Ovocné cookies z ovsených vločiek

RECEPT pre milovníkov zdravých sladkostí: Ovocné cookies z ovsených vločiek

06.04.2017
Nabite sa energiou a endorfínmi hneď po prebudení. Kto by sa netešil na sladké voňavé cookies. Či už ako motivácia, prečo vyliezť z postele... Čítať viac
 
Tip na večeru: Dnes si pripravte zapečenú dobrotu. Zdravšie to už ani nejde

Tip na večeru: Dnes si pripravte zapečenú dobrotu. Zdravšie to už ani nejde

04.04.2017
Premýšľate nad ľahkým jedlom? Máme pre vás recept, ktorý je pre dnešný deň ako stvorený. Ospevuje mrkvu, vitamínovú superhrdinku.... Čítať viac
 
FOTO: Črty tváre prezrádzajú veľa. Neistotu či tvrdohlavosť tak ľahko neskryjete

FOTO: Črty tváre prezrádzajú veľa. Neistotu či tvrdohlavosť tak ľahko neskryjete

04.04.2017
Podľa čínskeho učenia ľudia prirodzene reagujú na tváre druhých bez toho, aby si to uvedomovali. Aj tvar obočia či vystúpenie brady... Čítať viac
 
 

wanda.sk

Svieže RECEPTY z tvarohu: Ovocné FITkoláčiky s vôňou leta
ZDRAVIE/ Veronika DANIČOVÁ