predplatne
 

4 rýchle, veľmi chutné a úžasne jednoduché recepty vhodné pri chudnutí

05.08.2019

Jednoduché, rýchle s minimom kalórií? Presne také sú 4 recepty, po ktorých sa len tak pooblizujete.

Výhodou je, že aj keď nie ste výnimočná kuchárka, zdravé recepty sú zväčša veľmi jednoduché.

Výhodou je, že aj keď nie ste výnimočná kuchárka, zdravé recepty sú zväčša veľmi jednoduché.Autor: Shutterstock

Tieto jedlá si môžete pripraviť do krabičky a vziať so sebou do práce namiesto obeda zo závodnej jedálne, alebo si ich pripravte čerstvé na večeru. Sú ľahké, chutné, zdravé a vhodné aj v prípade, že sa snažíte zhodiť nejaké kilo navyše. Pozrite si video. Jednotlivé recepty sú popísané nižšie, aj s minutážou, kde ktorý recept na videu nájdete.


Zdroj videa: youtube/ TheSeriousfitness

Paprika plnená quinoou a restovanou zeleninou (170 kcal)

Potrebujete:

  • 1 stredne veľkú nakrájanú paradajku
  • 1 malú nakrájanú cuketu
  • 1/2 malej červenej cibule nakrájanej na plátky
  • 1 strúčik roztlačeného cesnaku
  • 1/4 šálky quinoa (v nevarenom stave)
  • 1 lyžička olivového oleja
  • 1/8 lyžičky čili prášk
  • soľ, čierne korenie, sušené oregano
  • 2 stredne veľké červené papriky
  • 1 čajová lyžica parmezánu

Postup:

Predhrievajte rúru na 180 stupňov.

Uvarte quinou podľa návodu.

Zohrejte 1 PL olivového oleja na panvici, pridajte cesnak, cuketu, cibuľu, chvíľu opekajte a prikryte. Keď zmäknú, odkryte a pridajte paradajky, soľ, korenie, čili, oregano a potom primiešajte s quinou.

Odrežte vrchnú časť z paprík, odstráňte semená, naplňte ich zmesou, potom každú papriku posypte parmezánom. Dajte do pekáča a pečte v rúre asi 20 minút.

Karfiólová pizza (320 kcal) – minutáž: 2:55

Potrebujete:

  • 1 menší karfiol
  • 1 vajce
  • soľ a čierne korenie, talianske korenie
  • 1/4 šálky syra mozarella
  • 1/4 strednej žltej papriky
  • 1/4 strednej zelenej papriky
  • 1/4 malej červenej cibule
  • 4 cherry paradajky
  • 3 PL paradajkového pyré

Postup:

Predhrejte rúru na 200 °C.

Zmixujte alebo nastrúhajte karfiól. Orestujte karfiol na suchej panvici na strednej teplote. Miešajte, kým trochu nepreschne, asi 10 minút.

V miske rozmiešajte 1 vajíčko so soľou, čiernym korením, talianskym korením, pridajte ¾ mozzarelly. Primiešajte karfiól.

Vysteľte plech na pečenie s papierom na pečenie a zmes rozložte do stredu, vytvorte kruh, ktorý sa zvyšuje popri okraji. Pečte 10-15 minút, kým nezhnedne v strede a na okrajoch.

Medzitým nakrájajte papriky, cibuľu, paradajky.

Opečenú karfiólovu „pizzu“ potrite paradajkovým pretlakom, obložte zeleninou a posypte mozzarelou. Pečte ďalších 5-7 minút.

Omeleta s ryžou (340 kcal)  - minutáž: 5:35

Potrebujete:

  • 1/4 šálky hnedej ryže alebo ½ šálky uvarenej ryže
  • 1 vajce + 2 vaječné bielky
  • 1 nasekaná mladá cibuľka
  • soľ a čierne korenie
  • 1 lyžička olivového oleja
  • 60 g mletého morčacieho mäsa
  • sušené oregáno, červená paprika
  • 2 lyžice paradajkového pyré

Postup:

Uvarte ryžu. V miske rozšľahajte vajce a bielka so soľou, čiernym korením, nakrájanou cibuľkou.

Rozohrejte 1 ČL olivového oleja na panvici a morčacie mäso poopekajte. Pridajte soľ, korenie, papriku, sušenú oregano a paradajkovú omáčku a všetko premiešajte.

Pridajte ryžu a premiešajte. Odstráňte z tepla a odložte.

Zohrejte veľkú panvicu s niekoľkými kvapkami olivového oleja na vysokej teplote, nalejte vajíčkovú zmes a zakryte pokrievkou a chvíľu pečte, kým mierne nestuhne.

Nalejte ryžovú zmes na polovicu omelety a druhú polovicu preložte cez náplň. Pečte ďalšiu minútku, kým nie je omeleta hotová.

Morčacie penne (410 kca) – minutáž: 7:50

Potrebujete:

  • 1 strednú červenú papriku nakrájanú na pásiky
  • cestoviny penne, 60 g suchých alebo 120 g uvarených
  • 1 lyžička olivového oleja
  • 120 g mletého morčacieho mäsa
  • talianske korenie, červená paprika, soľ a čierne korenie
  • 1/2 šálky paradajkovej omáčky
  • syr parmezán

Postup:

Uvarte cestoviny. Zohrejte olej na panvici a opečte morčacie mäso. Pridajte papriku, soľ, čierne korenie, talianske korenie a nakrájanú papriku, duste pod pokrievkou do mäkka. Odkryte a pridajte paradajkovú omáčku a varte, kým sa paradajková omáčka mierne nezahustí. Pridajte uvarené cestoviny a premiešajte. V

Autor: Martina Palovčíková
Fotogaléria
FocusMedia

Video

Ďalšie články z tejto sekcie

Telo vám dáva signály. Počúvate jeho varovanie pozorne? 

Telo vám dáva signály. Počúvate jeho varovanie pozorne? 

včera
Aj vážne choroby prichádzajú takmer bez príznakov. Dobre si všímajte banálne prejavy. Obyčajná únava môže znamenať rakovinu aj ešte... Čítať viac
 
Keď ticho neexistuje: Ako sa žije s pískaním v ušiach? Tinitus trápil aj filmového Coopera

Keď ticho neexistuje: Ako sa žije s pískaním v ušiach? Tinitus trápil aj filmového Coopera

22.08.2019
Fantómový zvuk, ktorý je len v hlave. Navonok malý problém môže spôsobiť vážne psychické problémy. A nevyhýba sa ani slávnym! Čítať viac
 
7 dôvodov, prečo vám smrdí z úst. Modlite sa, nech to nie je ten šiesty!

7 dôvodov, prečo vám smrdí z úst. Modlite sa, nech to nie je ten šiesty!

22.08.2019
Každému občas zapácha z úst, stačí sa ráno zobudiť po poriadnej oslave alebo si dať cesnakovú hrianku. Ak so zápachom bojujete každý... Čítať viac
 
7 vecí, ktoré by ste mali urobiť predtým ako prestanete fajčiť

7 vecí, ktoré by ste mali urobiť predtým ako prestanete fajčiť

21.08.2019
Skončiť s fajčením je pre mnohých nadľudský výkon. Zbaviť sa závislosti si vyžaduje poriadne pevnú vôľu, hlavne vtedy, keď ste fajčili... Čítať viac
 
VIDEO: Rýchly TEST osobnosti. Zatnite päsť a sledujte, čo o vás prezradí

VIDEO: Rýchly TEST osobnosti. Zatnite päsť a sledujte, čo o vás prezradí

21.08.2019
Základné črty osobnosti odhalí spôsob, akým zatínate päsť. Ak ste všímaví, pomôže vám odhadnúť, ako sú na tom ostatní. Čítať viac
 
 

wanda.sk

4 rýchle, veľmi chutné a úžasne jednoduché recepty vhodné pri chudnutí
Martina Palovčíková