predplatne
 

RECEPT: Neodolateľné mangové minicheesecake nielen pre HIT-károv

06.07.2019

Letné, svieže minicheescake sú vhodné aj pre ľudí s histamínovou intoleranciou.

Autor: Foto, produkcia, styling: Barbora Kotlebová

Koľko ľudí, toľko prejavov histamínovej intolerancie. A toľko potravín, ktoré problémy púšťajú. Na jedno sa však môžete spoľahnúť: najbezpečnejšie sú jedlá, ktoré si pripravíte bez stresu a z čerstvých surovín. Vyskúšate aj tento chutný mangový cheesecake. 

Na prípravu mangových cheesecake potrebujeme:

Na korpus:
40 g mletých mandlí
40 g mletých lieskových orieškov
40 g mletého kokosu
65 g zmäknutého masla

Na krém:
250 g čerstvého syra typu Philadelphia alebo Lučina
100 ml smotany na šľahanie 
2 lyžice medu 
1 vanilkový struk
1 vajce
3 lyžice mangového pyré

Na pyré:
1 zrelé mango 
1 lyžica kukuričného škrobu

Na ozdobu:
mango
mangové pyré
jedlé kvety 
vňať materinej dúšky, mäty alebo medovky lekárskej

Vyskúšajte tiež: RECEPT: Írsky chlebík bez droždia či kvásku si ľahko pripravíte aj doma

Postup:  

  • Mandle, oriešky a kokos zmiešame s rozpusteným maslom. Vytvoríme kompaktný korpus na cheesecake, ktorým naplníme papierové košíčky na mafiny.
  • Vložíme ich do formy a cesto dôkladne lyžičkou utlačíme. Plech s košíčkami dáme do chladničky, kým pripravíme pyré. 
  • Mango nakrájame na kocky a s trochou vody ho uvaríme domäkka. Potom ho rozmixujeme dohladka, pridáme škrob rozmiešaný s trochou vody a varíme na miernom ohni do zhustnutia. Necháme dôkladne vychladnúť.
  • Syr, šľahačku, med, vanilkový struk a vajíčko rozmixujeme do nadýchaného krému. Postupne popri šľahaní pridávame mangové pyré. 
  • Rúru predhrejeme na 160 stupňov. Vyberieme košíčky z chladničky, do každého dáme asi 2 lyžice krému a vložíme do rúry piecť na 20-25 minút. 
  • Po upečení necháme vychladnúť a pred podávaním vložíme na 4 hodiny do chladničky. 
  • Zdobíme lyžicou mangového pyré, kúskami manga, jedlými kvetmi a bylinkami.

Čítajte tiež: 

Autor: Veronika Daničová, lua
Fotogaléria
FocusMedia

Video

Ďalšie články z tejto sekcie

Krutý horoskop: Úchylky i šialenstvo. Ktoré poruchy sú typické pre vaše znamenie?

Krutý horoskop: Úchylky i šialenstvo. Ktoré poruchy sú typické pre vaše znamenie?

dnes
Máte sklon k narcistickej poruche osobnosti, žiarlivosti alebo ľahšie podliehate depresii? Kedy sa ľuďom v znamení Váh zhoršuje... Čítať viac
 
Neurochirurg Adrian Kiss slovíčko „padla“ nepozná: V práci nesledujem hodinky

Neurochirurg Adrian Kiss slovíčko „padla“ nepozná: V práci nesledujem hodinky

včera
Lekár odchádza z práce až vtedy, keď má všetko hotové. Vystríhali ho, že v neurochirurgii neexistuje pracovný čas. Čítať viac
 
Kedy to telo myslí vážne? 10 príznakov, ktoré nesmiete podceniť!

Kedy to telo myslí vážne? 10 príznakov, ktoré nesmiete podceniť!

19.10.2019
Viete, kedy je čas utekať k lekárovi? Niektoré symptómy nemôžete jednoducho ignorovať. Ktoré problémy s dýchaním či vylučovaním,... Čítať viac
 
Je všetko prírodné aj zdravé? Pozor, niektoré veci môžu uškodiť

Je všetko prírodné aj zdravé? Pozor, niektoré veci môžu uškodiť

18.10.2019
Návrat k prírode pre mnohých znamená odmietať nielen mobily, plasty, autá, ale aj lieky. Rastlina však nevyrieši každú chorobu, dokonca... Čítať viac
 
Novodobá diagnóza: Tínedžer skoro oslepol! Môžu za to hranolčeky a čipsy

Novodobá diagnóza: Tínedžer skoro oslepol! Môžu za to hranolčeky a čipsy

17.10.2019
Lekári až po 4 rokoch zistili, prečo chlapec takmer prestal vidieť. Jedol len junk food, jedlá bez výživných látok, zato s množstvom... Čítať viac
 
 

wanda.sk

RECEPT: Neodolateľné mangové minicheesecake nielen pre HIT-károv
Veronika Daničová
lua