predplatne
 

Šetríte peniažky a držíte líniu? Tento Quiche je super večera, aj zajtrajší obed

13.03.2019

Bylinky, kvalitný biely jogurt, cvikla plná minerálov, antioxidanty a železo v keli a k tomu lahodný syr. To všetko na základe z celozrnného cesta. Už asi neváhate, hmmm? Zdravá a sýta paráda!

Produkcia a styling Veronika Kollárová

Produkcia a styling Veronika KollárováAutor: Laura Witteková

Prečo variť dvakrát, keď môžete raz? Šup s ním do dózičky a máte obed aj v práci. Chutný, zdravý, plný vlákniny aj pre tých, ktorí si strážia hmotnosť.   

Cvikla omladzuje a chráni pred rakovinou. Ako ju pripraviť najzdravšie? 

Na QUICHE s pečenou repou a kelom potrebujeme

Cesto:

  • 175 g hladkej špaldovej múky
  • 100 g chladeného masla
  • 30 g sezamových semiačok
  • 1 žĺtok
  • 3-4 lyžice studenej vody
  • štipka soli

Náplň:

  • 2-3 menšie repy, nakrájané na plátky
  • 1 väčšia cibuľa, nakrájaná na mesiačiky
  • 3-4 lyžice balzamového octu
  • soľ, korenie podľa chuti
  • 2 hrste mladého kelu
  • 3 vajcia
  • 125 ml hustého jogurtu
  • 125 ml šľahačkovej smotany
  • 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
  • 1 lyžica nasekaného kôpru
  • 120 g syra brie
  • 100 g čedaru

Choďte do kelu! Lepší čistič pri diéte neexistuje 

Postup

  1. Múku, maslo a soľ vypracujeme v mixéri na mrveničku.
  2. Pridáme sezam, žĺtok, vodu a spracujeme na hladké cesto.
  3. Ak by sa drobilo, pridávame po lyžici studenú vodu.
  4. Cesto vytvarujeme na placku, zabalíme ho do fólie a dáme do chladničky na 30 minút.
  5. Cesto rozvaľkáme, vyložíme ním formu a dáme chladiť ešte aspoň na 20 minút.
  6. Na vychladené cesto rozprestrieme papier na pečenie a zaťažíme ho fazuľami na pečenie. Pečieme na 190 °C 20 minút.

Zatiaľ pripravíme náplň:

  1. Na plech s papierom na pečenie dáme kolieska repy, cibule, polejeme ich octom, osolíme, okoreníme, dobre všetko premiešame a dáme na 20 minút piecť na 190 °C.
  2. Päť minút pred koncom pečenia pridáme kel a necháme ho v rúre jemne zavädnúť.
  3. Kým vychladne, vyšľaháme vajcia s jogurtom, so šľahačkou, s petržlenovou vňaťou, kôprom, celým brie a polovicou čedaru, korením a nalejeme na predpečené cesto.
  4. Navrch poukladáme upečenú repu, cibuľu, kel a posypeme druhou polovicou čedaru.
  5. Pečieme 50-60 minút a pred podávaním necháme vychladnúť.

Alebo chcete iné kombinácie chutí? Vyskúšajte! 

Autor: bd
Fotogaléria

Video

Ďalšie články z tejto sekcie

Neviete si zapamätať tváre? Zrejme máte prozopagnóziu

Neviete si zapamätať tváre? Zrejme máte prozopagnóziu

22.03.2019
Ak si nepamätáte tváre, ale ľudí ľahšie rozoznáte po hlase či vďaka gestám a oblečeniu, zrejme máte v mozgu chybu. Tak ako každý päťdesiaty.... Čítať viac
 
Chcete zastaviť bolesť chrbta tabletkou? Môže sa vám to vypomstiť

Chcete zastaviť bolesť chrbta tabletkou? Môže sa vám to vypomstiť

22.03.2019
Kedy ste si dali naposledy niečo proti bolesti chrbta, zubov alebo kŕčom v bruchu? Na to, aby ste si zničili dôležité orgány, stačí oveľa... Čítať viac
 
Večerný ANTISTRES za 10 minút: Pocítite úľavu a nebude vás bolieť ani hlava

Večerný ANTISTRES za 10 minút: Pocítite úľavu a nebude vás bolieť ani hlava

21.03.2019
Napätie sa podpíše pod držanie tela. Všimli ste si, že podvedome ťaháte ramená vpred? Ak sa neuvoľníte, môžete skončiť s bolesťami... Čítať viac
 
Tento orgán si práve teraz žiada viac pozornosti! Potom vás už bude poslúchať celý rok

Tento orgán si práve teraz žiada viac pozornosti! Potom vás už bude poslúchať celý rok

21.03.2019
Ak sa v marci budete trochu viac sústrediť na istý tráviaci orgán a na to, ako mu ulahodiť, mal by dobre pracovať a poslúchať po celý zvyšok... Čítať viac
 
Stúpa? 7 rád lekárov, ako si znížiť tlak aj bez liekov

Stúpa? 7 rád lekárov, ako si znížiť tlak aj bez liekov

20.03.2019
Vyšší či dokonca vysoký tlak si vôbec nemusíme uvedomovať, no na naše zdravie má nedozierne dopady. Negatívne. Ako ho znížiť bez liekov?... Čítať viac
 
 

wanda.sk

Šetríte peniažky a držíte líniu? Tento Quiche je super večera, aj zajtrajší obed
bd