predplatne
 

Šetríte peniažky a držíte líniu? Tento Quiche je super večera, aj zajtrajší obed

13.03.2019

Bylinky, kvalitný biely jogurt, cvikla plná minerálov, antioxidanty a železo v keli a k tomu lahodný syr. To všetko na základe z celozrnného cesta. Už asi neváhate, hmmm? Zdravá a sýta paráda!

Produkcia a styling Veronika Kollárová

Produkcia a styling Veronika KollárováAutor: Laura Witteková

Prečo variť dvakrát, keď môžete raz? Šup s ním do dózičky a máte obed aj v práci. Chutný, zdravý, plný vlákniny aj pre tých, ktorí si strážia hmotnosť.   

Cvikla omladzuje a chráni pred rakovinou. Ako ju pripraviť najzdravšie? 

Na QUICHE s pečenou repou a kelom potrebujeme

Cesto:

  • 175 g hladkej špaldovej múky
  • 100 g chladeného masla
  • 30 g sezamových semiačok
  • 1 žĺtok
  • 3-4 lyžice studenej vody
  • štipka soli

Náplň:

  • 2-3 menšie repy, nakrájané na plátky
  • 1 väčšia cibuľa, nakrájaná na mesiačiky
  • 3-4 lyžice balzamového octu
  • soľ, korenie podľa chuti
  • 2 hrste mladého kelu
  • 3 vajcia
  • 125 ml hustého jogurtu
  • 125 ml šľahačkovej smotany
  • 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
  • 1 lyžica nasekaného kôpru
  • 120 g syra brie
  • 100 g čedaru

Choďte do kelu! Lepší čistič pri diéte neexistuje 

Postup

  1. Múku, maslo a soľ vypracujeme v mixéri na mrveničku.
  2. Pridáme sezam, žĺtok, vodu a spracujeme na hladké cesto.
  3. Ak by sa drobilo, pridávame po lyžici studenú vodu.
  4. Cesto vytvarujeme na placku, zabalíme ho do fólie a dáme do chladničky na 30 minút.
  5. Cesto rozvaľkáme, vyložíme ním formu a dáme chladiť ešte aspoň na 20 minút.
  6. Na vychladené cesto rozprestrieme papier na pečenie a zaťažíme ho fazuľami na pečenie. Pečieme na 190 °C 20 minút.

Zatiaľ pripravíme náplň:

  1. Na plech s papierom na pečenie dáme kolieska repy, cibule, polejeme ich octom, osolíme, okoreníme, dobre všetko premiešame a dáme na 20 minút piecť na 190 °C.
  2. Päť minút pred koncom pečenia pridáme kel a necháme ho v rúre jemne zavädnúť.
  3. Kým vychladne, vyšľaháme vajcia s jogurtom, so šľahačkou, s petržlenovou vňaťou, kôprom, celým brie a polovicou čedaru, korením a nalejeme na predpečené cesto.
  4. Navrch poukladáme upečenú repu, cibuľu, kel a posypeme druhou polovicou čedaru.
  5. Pečieme 50-60 minút a pred podávaním necháme vychladnúť.

Alebo chcete iné kombinácie chutí? Vyskúšajte! 

Autor: bd
Fotogaléria
FocusMedia

Video

Ďalšie články z tejto sekcie

Stuhnutý krk? Pozor, aby ste neskončili s náhlou mozgovou príhodou

Stuhnutý krk? Pozor, aby ste neskončili s náhlou mozgovou príhodou

včera
Naprávanie boľavej chrbtice zverte len do rúk skutočného odborníka, rehabilitačného lekára, fyziatra, ortopéda, fyzioterapeuta.... Čítať viac
 
Známa ako tichý zabijak. Týchto 9 príznakov rakoviny pľúc nepodceňujte

Známa ako tichý zabijak. Týchto 9 príznakov rakoviny pľúc nepodceňujte

včera
Nikdy ste nefajčili, a tak si myslíte, že ste voči rakovine pľúc imúnni? Nie je to úplne tak, 5% až 15% ľudí, u ktorých bola diagnostikovaná... Čítať viac
 
Z nudnej povinnosti štýlový rituál

Z nudnej povinnosti štýlový rituál

včera
Žiarivo biely úsmev je po celom svete symbolom zdravia a krásy. Čítať viac
 
Chris Powell bol kedysi bezdomovcom. Ako sa z neho stal mág na chudnutie?

Chris Powell bol kedysi bezdomovcom. Ako sa z neho stal mág na chudnutie?

13.10.2019
Chris Powell (41), americký kondičný tréner a špecialista na premenu nešťastných obéznych ľudí na šťastných a štíhlych, opäť pomáha... Čítať viac
 
9 dôležitých signálov, že nepijete dostatok vody a smäd to nie je!

9 dôležitých signálov, že nepijete dostatok vody a smäd to nie je!

11.10.2019
Ak máte niektorý z nich, ihneď sa choďte napiť. Príznaky netreba prehliadať, dehydratácia sa môže prejaviť kdekoľvek na tele. Čítať viac
 
 

wanda.sk

Šetríte peniažky a držíte líniu? Tento Quiche je super večera, aj zajtrajší obed
bd