15.10.2019
Prihlásenie Registrácia

Ospravedlňte prosím možnú dočasnú nefunkčnosť Záhradkára, práve pre Vás spúšťame novú verziu stránok.

 
  • Poslať e-mailom
  • Vytlačiť
  • Napíšte nám

Kuracie stehná s medovou glazúrou

04. apríla 2012, 06:00

POTREBUJEME: 4 väčšie kuracie stehná, 80 g medu, 80 g masla, šťavu z polovice citróna, soľ, mleté čierne korenie

Pre 4 osoby

AKO NA TO:

1. Kuracie stehná umyjeme, osušíme kuchynskou papierovou utierkou a potrieme soľou a korením. V miske vymiešame med s rozpusteným maslom a citrónovou šťavou. Zmesou ponatierame stehná a necháme ich v chladničke niekoľko hodín odležať. Menšie množstvo zmesi si necháme na potieranie mäsa počas pečenia.

2. Teplovzdušnú rúru rozohrejeme na 200 °C. Stehná vyberieme z chladničky a každé znovu potrieme medovou zmesou. Poukladáme na plech a 10 minút prudko zapekáme. ň

3. Potom teplotu v rúre znížime na 170 °C a stehná pečieme v rúre asi hodinu. Každých 15 minút ich potierame medovou zmesou, aby získali červenohnedú farbu, pričom ich asi po pol hodine pečenia obrátime na druhú stranu. Podávame s dusenou ryžou, baby karotkou a brokolicou, ktoré toto jedlo vhodne farebne dopĺňajú.

Autor: Plus JEDEN DEŇ receptár











  • Poslať e-mailom
  • Vytlačiť
  • Napíšte nám

 


Čakajte prosím Váša požiadavka sa spracuváva.

Zuzana HlúchováRada na dnes 15.10.2019

od Zuzany Hlúchovej redaktorky Záhradkára

Po Ut St Št Pi So Ne
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Viac

Lunárny kalendár

Signalizačná správa

Aktuálna signalizačná správa z ÚKSÚPViac

Novinky zo SZZ

NOVINKY
zo Slovenského zväzu záhradkárov
Viac
Pošlite nám tip

Pestovateľské úspechy čitateľky Marty

Váš tip

Máte peknú záhradu? Urodilo sa vám na záhrade niečo neobvyklé? Darí sa vašim rastlinkám? Pošlite nám fotku, pár slov a kontakt na seba!