20.09.2019
Prihlásenie Registrácia

Ospravedlňte prosím možnú dočasnú nefunkčnosť Záhradkára, práve pre Vás spúšťame novú verziu stránok.

 
  • Poslať e-mailom
  • Vytlačiť
  • Napíšte nám

Morčacia roláda s hráškom

10. apríla 2012, 06:00

Potrebujeme: 1,5 kg morčacích pŕs v celku, 2 - 3 lyžice dijonskej horčice, 100 g šunky, 1 lyžicu oleja + na potretie mäsa, 4 vajcia, 40 g masla, 50 g hrášku z konzervy, 1 červenú papriku, 150 - 200 ml vody soľ

AKO NA TO:

1. Umyté a osušené mäso rozrežeme na plát a naklepeme do tvaru obdĺžnika. Osolíme a po celej ploche potrieme horčicou. V panvici rozohrejeme maslo a z vajec pripravíme redšiu praženicu, do ktorej vmiešame scedený a odkvapkaný hrášok.

2. Na mäsový plát rozložíme plátky šunky a rozotrieme praženicu. Posypeme paprikou nakrájanou na malé kocky.

3. Mäso na koncoch preložíme, zrolujeme a pevne previažeme kuchynskou niťou. Potrieme olejom a roládu vložíme do fólie na pečenie. Prilejeme vodu a fóliu na koncoch upevníme. V predhriatej rúre na 200 °C pečieme takmer 2 hodiny dozlatista. Podávame s dusenými zemiakmi, prípadne nastudeno s pečivom alebo so zeleninovým šalátom.

Autor: PLUS Jeden deň receptár











  • Poslať e-mailom
  • Vytlačiť
  • Napíšte nám

 


Čakajte prosím Váša požiadavka sa spracuváva.

Zuzana HlúchováRada na dnes 20.09.2019

od Zuzany Hlúchovej redaktorky Záhradkára

Po Ut St Št Pi So Ne
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Viac

Lunárny kalendár

Signalizačná správa

Aktuálna signalizačná správa z ÚKSÚPViac

Novinky zo SZZ

NOVINKY
zo Slovenského zväzu záhradkárov
Viac
Pošlite nám tip

Pestovateľské úspechy čitateľky Marty

Váš tip

Máte peknú záhradu? Urodilo sa vám na záhrade niečo neobvyklé? Darí sa vašim rastlinkám? Pošlite nám fotku, pár slov a kontakt na seba!